[Tutorial PhotoShop] Folosire Smudge Tool

Nume Tutorial: Ghid Smudge Tool
Descriere: În acest tutorial am să-ţi arăt cum să utilizezi corect unealta smudge tool în photoshop.
Autor: Anonim
Download:
Sursa (Link-ul oficial): Propria parere: Un tutorial bun dacă vrei să înveţi cum să foloseşti unealta smudge tool.
Tutorialul:
Inainte sa incepem iti voi da o definitie despre ce Smudge Tool face:
Trasferul si manupularea pixelilor, datorita abraziuni simulate sau frecarea cu un brush, intr-o zona adiacenta a panzei.
Suna complex, nu? De fapt este doar glisarea cu mausul si photoshop-ul face toata munca grea, deci sa inceper prin explorarea uneltei smudge tool si optiunile ei.
Selecteaza smudge tool.
Imagine
Dupa ce ai selectat smudge tool, vei vedea o noua bara in photoshop:
Imagine
Folosind aceasta bara poti sa schimbi comportamentul lui smudge tool, apasa 1 pentru a folosi un nou brush. Unele brush-uri lucreaza foarte bine cu smudge tool, iar altele arata oribil.
Strength (2) va determina cat de mult din baza layerului va fii patata si cat de mult este neatins cand vei folosi smudge tool, aici este un exemplu:
Imagine
Imaginea originala:
Imagine
O imaginea cu Strenght 10%, poti vedea ca inca mai exista detalii din layerul original.
Imagine
Aceeasi imagine, dar am folosit Strenght 100%, acuma abia poti sa vezi detalile din layerul original.

Pentru a schimba setarile avansate ale lui smudge tool, managerul de brush-uri arata
asa: (apasa F5 pentru al deschide)
Imagine
Nota: Photoshop 7 nu are functia de imprastiere, pe care o vom folosi foarte mult, deci daca vrei aceasta functie este tim-ul sa faci un upgrade.

Folosind smudge tool este foarte simplu, dar sa te perfectionezi iti trebuie destul de multa practica. Pentru a mazgali simplu apasa click oriunde pe panza ta si trage maus-ul tau un pic. Poti foarte simplu sa si apesi click din nou si sa continui sa glisezi cu maus-ul tau unele parti din panza sau sa faci multe click-uri glizand cu maus-ul doar un pic de fiecare data. Incearca sa vezi cum merge mai bine la tine !

Inainte sa incepi sa mazgalesti vei avea nevoie de un layer unde sa folosesti Smudge Tool, desi asta poate fii orice, am descoperit ca unele chestii ies bine in totdeauna. Aici sunt niste moduri de a crea un layer de baza cu ajutorul lui Smudge Tool.

Selecteaza negru ca si prim-plan si o culoare diferita (exemplu: rosu, albastru, galben) ca si background. Acuma dute la Filter > Render > Cloud si adauga niste nori aleatoriu in layerul tau.
Imagine
De asemenea lucreaza bine ca si un layer de baza pentru smudge-ul ta un stoc cu nori, poti gasi imagini oriunde, de expemplu pe Google. Sau unele din favoritele mele tipuri de stocuri pentru a lucra cu Smudge Tool sunt cele cu stele, gasesti aici.
Imagine
Desi layerul de sus este bun, dar uneori ai vreai sa-i dai layerului cu smudge aceleasi culori ca si a renderului. De asemenea ai putea ai putea sa folosesti si unelte de recolorare, dar de ce sa nu mazgalim renderul ? Aceasta metoda este mai sigura ca layerul cu smudge va avea aceleasi culori ca si a renderului.

Ce fac de asemenea este sa duplichez layerului de mai multe ori (nu-l redimensiona !) si sa-l mut pentru a umple panza. Dupa aceea selecteaza toate layerele si imbinale.
Imagine
Pana acuma ar trebui sa stii cum lucreaza unealta Smudge Tool si cum sa creezi un layer pentru a aplica Smudge Tool. Este timpul sa-ti arat setarile mele favorite pentru Smudge Tool.

Pentru a folosi setarile creaza un layer de baza, dupa aceea selecteaza Smudge Tool si seteaza urmatoarele setari la managerul de brush-uri (F5 pentru al deschide). Dupa ce esti fericit cu setatile doar mazgaleste peste tot !
Imagine
Rezultatul combinand layerul cu nori si setarile de mai jos:

Smudge strength: 50%
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
O combinare a stocului cu stere si a setarilor de mai jos:

Smudge tool strength: 50%
Imagine
Imagine
Imagine
Aceaste 2 setari sunt cele mai bune.

Sunt milioane de posibilitati si de aceea iti sugerez sa experimentezi folosind diverse brush-uri si setari pentru a crea setarea ta unica. Doar joacate si experimenteaza, eu asa am gasit !

Dupa ce ai terminat de mazgalit sunt multe moduri de a spori layerul cu smudge, multe tehnici diferite sunt explicate in alte tutoriale de acest fel, in acest ghid am sa va arat cele mai importante.

Dute la Filter > Sharpen > Sharpen pentru a scuti layerul cu smudge, de asemenea poti folosi Sharpen Tool pentru a ascuti unele parti din layerul smudge.
Imagine
Brightness si Contrast (Stralucire si Contrast)

Dute la Layer > New Adjustment Layer > Brightness/Contrast pentru a spori starlucirea si contrastul layerului smudge, cu acest pas poti face culorile mult mai vibrante !
Imagine
Acesta este sfarsitul tutorialului, dar acuma ar trebuie sa aveti cunostintele pentru a crea o arta folosind Smudge Tool. Dar cu toate lucrurile bune din viata, ar trebui sa practici mai mult pentru a deveni mai bun. Continua sa incerci si sa te joci in photoshop !

Re: [Tutorial PhotoShop] Folosire Smudge Tool

Ma yeeeeeP da complicat mai e =))
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Inger, Ingerasul Meu,
Da-mi Vacantza Tot Mereu,
Fa Din Doua Un Semestru,
Fa Din Mine Un Maestru,
Fara Scoala, Fara Teme,