[Review]UFC 2

#1
Imagine
INTRO

Cei de la Electronic Arts încă dețin licența pentru a crea jocuri marca Ultimate Fighting Championship, iar la sfârșitul lunii martie, au lansat EA SPORTS UFC 2 pe PlayStation 4 și Xbox One. Eu am jucat cu mare plăcere jocurile din seria Fight Night pe consolele din generația veche și când mi-a fost oferită oportunitatea de a scrie un review pentru EA SPORTS UFC 2 am primit-o cu brațele larg deschise.




EA SPORTS UFC 2 este unul dintre acele jocuri care mi-a plăcut foarte mult, deși are multe probleme. În rândurile de mai jos, îți voi spune și ție câte ceva despre experiența pe care am avut-o cu acesta.

MODURI DE JOC

UFC 2 vine cu o multitudine de moduri de joc, unele online, alte offline. Avem campania obligatorie Single Player, pe post de carieră în care ne creăm propriul personaj și apoi avansăm cu acesta de la lupte de începători, până la cele din Ultimate Fighting Championship. Opțiunile de personalizare ale jucătorului sunt duse la un alt nivel față de jocurile precedente și oferă posibilități nelimitate pentru a crea un luptător care să inspire teamă inamicilor pe care-i vom întâlni în octogon …

Imagine
Alte moduri de joc asupra cărora vreau să-ți atrag atenția sunt: Quick Fight, în care poți încinge o bătaie serioasă în numai câteva secunde, K.O., mod în care sunt dezactivate toate mecanicile de luptă pe podea și cele de a agăța oponentul, oferind un meci rapid, fluid și bazat strict pe puterea loviturilor devastatoare aplicate cu pumnii sau cu picioarele. Mai există Online Championship și, pentru prima dată în istoria jocurilor cu arte marțiale combinate, UFC Ultimate Team. Da, ai citit bine!



În UFC Ultimate Team, trebuie să-ți faci o echipă performantă, formată din cinci luptători de elită. Apoi poți participa la meciuri Online și Offline de pe urma cărora vei aduna resursele necesare pentru a cumpăra alte pachețele, exact ca în FIFA. EA știe să capitalizeze pe baza acestui mod de joc și văd că l-au implementat mai nou în aproape toate jocurile. Pe mine nu mă pasionează absolut deloc, dar mi-am aruncat un ochi peste el pentru a putea scrie acest review.

GAMEPLAY

Pe partea de gameplay, EA SPORTS UFC 2 aduce foarte multe noutăți față de predecesorul său, dar împreună cu acestea vin și câteva probleme.

Imagine
Cu toate că jocul este plin de mecanici noi la fiecare pas, acestea creează diferite momente în care cei doi combatanți par niște marionete care nu mai au sfori. Mișcările devin robotice și timpul în care unul dintre cei doi realizează că oponentul este la pământ lasă de dorit. E chiar ciudat să vezi în 2016 cu AI-ul continuă să lovească în aer, fără să aibă o țintă sigură.
Imagine
Din fericire, în majoritatea timpului, reprizele trec repede, luptele devin intense, asta dacă nu cumva îi iese cuiva un K.O., și, dacă acele inovații, despre care vorbeam mai sus, funcționează cum trebuie. Sistemul de blocare al loviturilor a fost recreat de la zero, acum ne putem feri cu agilitate, iar dacă avem distanța necesară se ivește posibilitatea de a riposta cu atacuri devastatoare.

PREZENTARE

Din punct de vedere grafic, EA SPORTS UFC 2 se prezintă excelent, cu fiecare luptător fiind o copie la indigo a celor reali, prezentările de introducere de la începutul fiecărui meci au primit atenție maximă și reușesc să te facă să simți atmosfera, adrenalina și să trăiești spectacolul. Licențierea tuturor jucătorilor, a arbitrilor, a prezentatorilor și a comentatorilor își spune cuvântul.

Imagine
Motorul grafic este impresionant. Dacă te uiți cu atenție, vei observa cum fiecare lovitură lase urme și la sfârșitul meciurilor, te gândești clar că cel care a fost înfrânt are nevoie de îngrijiri medicale, deoarece rănile par reale. Fiecare pumn pornește sângerări, fiecare picior bine plasat provoacă vânătăi care se umflă și în timp diminuează abilitățile combatanților.

Imagine
Din păcate, comentariile din timpul meciurilor și animațiile de la sfârșitul acestora se repetă prea des și distrug imersiunea. Din câte am observat, sunt numai 4 sau 5 moduri de a sărbători câștigarea unui meci și devine hilar să observi cum pentru un total de 250 de luptători avem un număr atât de restrâns de animații… Acest aspect mă aruncă înapoi în timp, la vremea când comentatorii din FIFA repetau câteva fraze ca niște papagali.

Coloana sonoră este formată dintr-o selecție de piese Hip Hop, nimic special, dar își îndeplinește rolul de a umple momentele în care se încarcă jocul sau cele în care navighezi prin meniuri.

Imagine
Înainte de a trece la concluzie, vreau să precizez că nu am întâmpinat probleme din punct de vedre tehnic. Jocul arată excelent, se comportă perfect, iar match-makingul este stabil și echilibrat cu timpi mici de așteptare.

CONCLUZIE

EA SPORTS UFC 2 este un joc mult mai bun decât cel din 2014 și poate oferi momente de imersiune totală atunci când funcționează așa cum a fost gândit de către echipa de development. Arată mai bine decât oricare alt joc de fighting, prezentarea este foarte reușită, dar problemele de fluiditate din timpul luptelor și lipsa de dinamism îl țin cu picioarele pe pământ.

Dacă ești fan al acestui sport sau ți-au plăcut jocurile din seria Fight Night, ai șansa de a petrece câteva momente memorabile în compania lui EA SPORTS UFC 2.


PRO:
-Imersiune
-Atmosferă spectaculoasă
-Grafică excelentă
-Fluid

CONTRA:
-Reclame în Ultimate Team
-Finalul meciurilor este repetitiv
-Comentatorii se repetă foarte des
Adi. « Lun Noi 16, 2015 4:40 pm » El este fondatorul !
Adi. « Lun Noi 16, 2015 4:40 pm » Redfucker e seful nostru !
Imagine
Imagine
Imagine

Înapoi la “Reviews Jocuri”

Cine este conectat

Utilizatori răsfoind acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator