Sunt extrem de rare momentele cand am ocazia sa joc un joc romanesc si chiar asteptam cu nerabdare sa vad ce s-a ales de proiectul inceput in 2014 de Sand Sailor Studio. Recent am primit de la producatorii jocului early access la joc asa ca am purces la drum.
Cine esti tu?
Jocul este un puzzle game, setat intr-o lume care noua romanilor (cei trecuti de 34-35 de ani) ar trebui sa ne fie relativ familiara. Este vorba despre o distopie a epocii comuniste, jocul fiind presarat cu sigle PCR, discursuri si fotografii cu Nicolae Ceausescu.
The road to freedom is paved with puzzles, pitfalls and manipulation. Once out, how does one survive?
Tu il impersonezi pe Black, un biet muncitor de fabrica care a ajuns self-aware, probabil ascultand la radio Europa Libera. Acum tu trebuie sa-l ghidezi spre libertate, de preferabil in „one piece”.
Black the Fall este un side scroller, adica te poti misca doar stanga/dreapta. Perspectiva se poate schimba cand mergi de exemplu pe un drum circular, si din ce am remarcat poti interactiona cu environment-ul in afara planului 2D. Jocul este „advertised” ca fiind 2.75D – pana acum nu stiam ca exista asa ceva
Grafica

Drumul spre libertate

Black the Fall

„Dragi tovarasi si prieteni”, va recomand sa cumparati jocul si sa-i sustineti pe dezvoltatori, jocul este foarte bun, atmosferic, muzica si sunetele industriale contribuind cu succes la feeling-ul comunisto/industrial/bigbrother is watching thing. Abia astept sa joc varianta finala cap coada!