Articolul :
Maturitatea , o etapă a vieții (despre forumuri)
Am fost copii și încă suntem , puși mereu pe șotii și pe adrenalină . Fiecare dintre noi și-a ales încă de mic un drum , alții îl aleg mai târziu , alții se mai rătăcesc și se întorc din drum , viața ne-a dăruit această posibilitate : să trăim clipa .
Amintirile copilăriei sunt imprimate în sufletul oricui , ele sunt mult prea nobile și pure ca să fie scoase , unii încearcă să le uite și să le acopere cu nisip , dar vântul suflă și le revelează mai devreme sau mai târziu.
Copilăria , mult prea dulcea coplilărie este dorită de toți , dar uite că încet creștem , învățăm , suferim , nădăjduim , cădem și ne ridicăm pentru a fi pregătiți în societate . Mai întâi , când începem să ne maturizăm, ne luptăm cu noi înșine, în bine sau în rău , noi alegem .
Nu vorbim de societate , pentru că nu putem vorbi în sensul clar și exprimabil , dar uitându-ne în jur o vedem . Poate fi dură pentru majoritatea dar și binefăcătoare în unele cazuri.
Societatea contribuie într-o măsură la maturizarea noastră timpurie , suntem învățați cu ce este greu , cu muncile de la sate încă de mici , să ajutăm bunicii , să ne învățăm fără părinți , să învățăm că viața este un dar mult prea valoros ca să nu o prețuim cu toate aceste realități dure .
Mă deprind încet din textul meu melancolic ca să scriu câteva rânduri și despre pierderea timpului în lumea virtuală , pe forumuri de gaming , poate cu încercarea de a găsi o satisfacție temporară .
Lumea virtuală și tot ce ține de jocuri și forumuri de discuții poate fi o pierdere de timp dacă nu ne dăm seama. Cursorul ne duce de cele mai multe ori unde nici nu ne gândim , dăm click doar să vedem ce mai e și încet suntem cuprinși de gândul că stăm degeaba. Forumurile de gaming sunt foarte atractive , majoritatea au un design frumos , jocurile ne conduc la ele și se completează reciproc spre a ne da o imagine a unei lumi virtuale (comunități) cât mai atractive. Mulți pierd timpul făcând design pentru un forum , sau încercând să iese în evidență față de alți membrii și încet încet vine dependența de a sta pe forum . Vorbesc pentru că personal am gustat din această experiență molipsitoare , încercând să fac în stânga și în dreapta , să ies în evidență cu ce mi-a dat Dumnezeu doar pentru ca să am un rang anume și să mă respecte cineva . Un respect virtual , care nu este demn de luat în seamă , dar care te molipsește. Maturizarea noastră constă în delăsarea de aceste activități virtuale care ne mănâncă resursele morale și buna dispoziție.
Nu mai am de adăugat , am spus ce a fost și ce este de spus , fiecare dintr noi știe și va ști din ce am spus acum că experiența personală a unuia dintre noi , transpusă grafic pe o pagină, din suflet și cu ajutorul bunului Dumnezeu uneori ajută și pe ceilalți.