Jocurile cu masini, au fost si vor ramane preferatele publicului larg indiferent de productia acestora, ca sunt prost facute, sau nu se mai fac jocuri la fel de bune ca pe timpuri. de aceea, m am gandit sa fac un scurt review la Dirt 3 un joc de Rally ce imbina bine gameplayul cu satisfactia ca treci la cele mai grele nivele de adversari.
Dirt 3 a aparut prin anul 2013 fiind foarte apreciat la vremea respectiva, sau, cel putin asa scria revista Level pe care o cumparam de la chioşc. de aceea, am primit un key gratis si l am jucat cateva ore, avand o dorinta mare de a gasi un succesor pentru seria need for speed. Nu sunt mare fan al jocurilor de masini, sau sunt foarte dezamagit de ultimele NFS uri astfel incat nu am mai incercat nici un joc, de la nicio companie. Dar dirt 3 m a convins ca mai sunt si jocuri bune cu masini, chiar daca nu se poate compara cu un joc old school si nu ofera senzatia de viteza pe care o ofereau cele vechi.
Dirt 3, are 3 moduri de joc, un tour pe care il faci single player, te lupti in toate partile lumii pentru reputatie, si pentru... habar nu am, pentru reputatie. nu primesti bani, masinilie nu au upgrade uri, fiind totusi un joc de Rally uri inteleg. Am jucat in multe conditii iar nivelul de dificultate simuleaza intr un fel realitatea. Daca jucati la primul nivel, anume casual, trebuie sa fii extrem de praf ca sa nu iei primul loc , dar daca dai din ce in ce mai sus, incepi deja sa vezi cat de greu e sa joci. Am incercat sa joc nivelul medium, si la inceput imi era greu, dar m am obisnuit, cheia este sa nu bagi viteza tot timpul si sa mai si pui frana când trebuie. Eu nu stiam aceasta notiune, fiind obisnuit cu NFS.Customizarea masinii desi nu este la nivel vizual, ai optiuni la motor , poti alege sa ridici rotile mai sus, mai jos, dupa cum vedeti in poza. Controlul masinilor chiar difera in functie de masina aleasa, iar acesta simuleaza realitatea, mai ales pe conditii nefavorabile.
Gameplay: Nu sunt mare fan al acestor tip de jocuri, dar simt o satisfactie dupa ce trec pe primul loc pe nivele mari de dificultate, iar pentru faptul ca simuleaza realitatea, voi da un 8/10 fiind autentic.
Soundtrack: cateva melodii decente in rest, sta prost la acest capitol. Nu ma asteptam oricum, 5/10
Grafica : pentru anul 2011, pot spune ca este acceptabila. desi cunosc titluri ce au grafica mult mai buna in acel an, dar hei e un joc de Rally uri, voi da un dezamagitor 7/10
Il recomand? : da, e o alternativa daca nu mai aveti alte jocuri cu masini pe care sa le jucati, dar tineti cont ca este un simulator de Rally uri si mai trebuie sa puneti si frana uneori.