Age of empires 2 a fost unul dintre jocurile celor de la Microsoft, aparut prin 2000 sau 1999 nu mai stiu, si este cel mai jucat joc din seria age of empires, ce contine 3 titluri.
Primul Age of empires mai antic, cu grafica mai veche, ne duce cu gândul la roman antica, si civilizatiile din vechime, nu mai stiu sigur pana in cen an se intinde, dar al doilea se intinde pana prin 1200 maxim. Jocul a fost un foarte mare succes, nu doar pentru ca gameplayul e formidabil, ci si pentru ca iti puteai face singur campaniile, hartile, puteai invata istorie, si puteai sa iti aplici strategii cu diferiti oponenti chiar facuti de tine. Era un fel de Simulator al antichitatii daca imi permiteti, si iti puteai face propriile batalii.
La prima vedere jocul nu arata formidabil, dar pentru acel timp arata genial. Pot spune ca in anii 2006 când l am jucat eu prima oara la o rezolutie de 800x600 arata super.

Campania a fost facuta original doar pentru cateva popoare, anume Francezi, cu Ioana D'arc unde trebuia sa invingi britanicii si sa aduci pace in unele provincii ale frantei, apoi cu Teutonii, unde aveai de cucerit pe arabi, apoi cu arabii unde trebuia sa scapi de cucerirea latinilor. Toate aceste campanii imitau istoria. Dupa noua expansiune The Conquest expansion, au introdus si misiuni cu america, o data ce ea s-a descoperit, dar nu de Columb cum stiti voi
Modul skirmish, iti pune la contributie tacticiel de general, cu harti generate automat pentru mai multe nivele de terenuri, cum ar fi arabia, zona europei., si chiar poti sa joci cu o harta a lumii reale, cum ar fi Italia, Europa. Acolo iti puteai alege inamicii, puteai face aliante, si puteai sa te folosesti de aliante ca sa distrugi inamicul.

Sunet: Pentru acele vremuri, sunetul este superb realizat, ganditi va ca vorbim de anul 2000. Vocile in misiune sunt clare, iar muzica este nici mai mult nici mai putin decat atat cat este necesar.Pentru acele timpuri voi da la capitolul sunet nota 8.5 mai ales pentur posibilitatea de a ti face tu propriile sunete.
Gameplay: Gameplayul este unul din motivele pentru care acest joc ramane jucat si astazi, daca intrati pe steam si scrieti Age of empires 2 HD veti vedea cat de mult a fost crescut acest joc nu de catre developeri, ci de catre noi, populatie. exact cum noi am modat cs 1.6 si ne am jucat in toate felurile, asa si altii au fact din acest joc o arta, si au facut campanii, moduri noi, si grafica noua. Asadar , doar pentru acest lucru voi da la gameplay nota 9, deoarece mai are mici imperfectiuni.
Grafica: Grafica este foarte atractiva, a fost prietennos facuta, si ii voi da nota 9.
Concluzii finale: Judecati singuri daca se merita acest joc, desi daca nu l-ati incercat când ati fost mici, acum sunt alte jocuri mai frumoase la grafica, mai bune la sunet, dar niciunul nu va avea gameplayul acestui joc. Vi-l recomand decat daca sunteit pasionati de istorie, ca sa invatati niste lectii, si decat daca aveti un calculator ultra slab si nu aveti ce jocuri juca. Dar daca va uitati pe steam, ve ti vedea ca mii de oameni, joaca acest joc si poate sute de mii l au incercat.
Daca v-a placut acest review, lasati un comment jos, ca sa stiu daca mai fac, si daca sunteti interesati.