Descriere:Pattern-ul este un background mai “special”, nu este o simpla culorea, este o imagine, un efect. Il puteti folosi in formarea unui background jucandu-va cu opacitatea si modelele layerului (Overlay, Luminosity, Multiply, etc.).
In acest tutorial am sa va arat cum sa creeati un pattern in photoshop. Se poate si adauga, acest tutorial este accesibil vizitatorilor pe EuropaCs.
Autor:AnDr3yy
Download:-
Sursa (Link-ul oficial):Startut.ro
Propria parere:Folositor.
Tutorialul:
Pasul 1:
Creeati un nou document cu dimensiuni mai mari, cam 1024×1024. Daca pattern-ul este o imagine in care capetele (stanga, dreapta, deasupra, dedesupt) nu sunt exacte atunci v-a trebui sa folositi o dimensiune mai mare deoarece cand puneti pattern-ul ca background la un document care are dimensiunile mai mari ca ale patternului atunci backgroundul va fii format din mai multebucati.
Daca nu ati inteles am sa va fac o demonstratie. Am creeat un document cu dimensiunile de 300×300 pixels, am pus o imagine si am salvat pattern-ul la dimensiunile de 300×300 pixels.

Daca pattern-ul este uniform, adica niste lini care se pot interxecta usor nu este nici o problema, puteti folosii dimensiuni mici.
Sa revenim la tutorialul nostru. Dupa ce ati creeat un document cu dimensiunile de 1024×1024, adaugati o imagine si o sa arate cam asa:

Pasul 2:
Dupa ce ai creeat pattern-ul, mai trebuie doar sa-l salvati ca pattern. Pentru aceea intrati la Edit -> Define Pattern…

Dupa ce ati apasat OK, pattern-ul vostru este creea si poate fii folosit oricand.
IMPORTANT !!! Acest mod de creeare a pattern-ului are si dezavantaje. Din cate stiu eu, pattern-ul nu se salveaza intr-un folder, ramane in memoria photoshop-ului undeva si poate fii folosit doar cu acest photoshop. Daca stergeti si reinstalati photoshop-ul atunci il pierde-ti si v-a fii trebui facut din nou.