[Tutorial PhotoShop]Crearea abstractă a unei femei

Nume Tutorial:Crearea abstractă a unei femei
Descriere:Uneori, tot ce-ţi trebuie pentru a crea o piesă de artă este o fotografie de stoc, un pic de creativitate, o ideee bună şi ceva timp. Astăzi, am să vă demonstrez cum să creaţi o piesă de artă, de aceea am numit-o, “Beauty of Gold”. Să începem !
Autor:Startut.
Download:-
Sursa (Link-ul oficial):Startut.ro
Propria parere:Folositor.
Tutorialul:
Imaginea finală
Imagine
Pasul 1:
Să începem prin crearea unui nou document în Photoshop, eu folosesc formatul A3, dar nu prea contează care sunt dimensiunile. Mi se pare întotdeauna mai uşor de lucrat în rezoluţie mai mare deoarece este mai uşor la adăugarea detalilor. După aceasta, caută o bucată frumoasă de artă stoc. Am cumpărat-o a mea de la Dreamstime.com, dar tu poţi să încerci să găseşti pe DevianArt sau pe un alt site. Locul stocului pe pânza arată aşa cum arată mai jos.
Imagine
Pasul 2:
Acum ai o aşezare frumoasă a stocului tău, această tehnică este întotdeauna uşoară când ai un stoc cu o mulţime de lumini şi umbre. Am înconjurat acele domenii în roşu şi verde, mai jos. Nu este necesar să tragi tu linile. Am vrut doar să înţelegi la ce mă refer.
Imagine
Pasul 3:
Ia Ellipse Tool şi începe să creezi cercurile care vor forma umbrele.
Imagine
Pasul 4:
Setează opacitatea Ellipse Tool la 20%. Acum începe să umpli domeniile întunecate şi luminoase cu alb şi negru. Nu te îngrijora cu detaliile încă, doar crează formele de bază cum am făcut eu (am setat opacitatea stocul meu la 50%, de aceea cercurile sunt vizibile).
Imagine
Pasul 5:
Lucrează de la dimensiune mare la dimensiune mică ! Acest lucru poate părea un pic plictisitor la sfârşit, dar în final vei avea cele mai bune rezultate! Cum poţi vedea mai jos, am mai adăugat nişte mici detali la faţă, doar ca să vă arăt cum o să fie într-un pas mai final (opacitatea stocului este la 10%, de aceea cercurile sunt aşa vizibile).
Imagine
Pasul 6:
Repetă acelaş pas, dar de data asta adaugă nişte cercuri pe gama stocul tău pentru a crea un curs, acest lucru va fi util mai târziu în tutorial pentru efecte. Unele părţi nu arată foarte bine, nu te îngrijora, or să fie aranjate mai târziu. Crează un nou layer şi adăugă mai multe cercuri. Am schimbat opacitatea stocului la 0% de această dată, de aceea este mai uşor de văzut ce am făcut şi câte detalii am adăugat.
Imagine
Pasul 7:
Acum, vom adăuga nişte culori. Am decis să merg pe o culoare aurie / maro, care este aproape la fel cu cea pe care a avut-o stocul meu. Folosind Ellipse Tool, începe să adaugi culori luminoase în părţile luminoase şi culori întunecate în părţile întunecate.
Imagine
Pasul 8:
Redu opacitatea layer-ului cu culori la 35% pentru a reduce intensitatea culorilor puţin, după ce ai adăugat mai multe umbre cu negru şi alb într-un nou layer.
Imagine
Pasul 9:
Compoziţia ta începe să ia formă, dar încă este greu să recunoşti unele părţi ale stocului. Scoate Brush Tool şi modifica aceste setări.
Imagine
Pasul 10:
Acum începeţi să dați cu brush-ul în părţile întunecate şi luminoase, am arâtat în pasul 2. Asiguraţi-vă că nu mergeţi în afara linilor stocului. Setaţi opacitatea brush-ului la 30%, folosiţi doar brush alb şi negru.
Imagine
Pasul 11:
Aici vedeţi cum ar trebui să arate layer-ul stocului.
Imagine
Imagine
Pasul 12:
Dublaţi toate layerele de deasupra stocului, după aceasta, îmbinaţi-le. Acum dublaţi layer-ul stocului şi plasaţi-l primul. Creaţi o mască de tăiere în layer-ul de mai jos (aceasta ar trebui să fie îmbinarea tuturor cercurilor).
Imagine
Pasul 13:
După asta, am fuzionat primele 2 layere şi am setat opacitatea rezultatului (opacitatea 20%), iar apoi am dublat acel layer şi l-am setat pe Soft Light (opacitatea 80%).
Imagine
Pasul 14:
După cum vedeţi, mai există anumite spaţii care au nevoie de câteva detalii. Vedeţi în imaginea de mai jos la ce părţi m-am referit.
Imagine
Pasul 15:
În acest pas va trebui să scoatem din nou Ellipse Tool, acum vom mări fiecare parte pe care am evidenţiat-o şi vom lucra la detalii, adăugăm negru şi alb unde trebuie! Păstraţi reperul acestui pas în acelaşi layer până când sunteţi satisfăcuţi (Ellipse Tool are încă opacitatea 20%).
Imagine
Pasul 16:
După asta, va trebui să lucrăm puţin mai mult la fluenţă. După cum vedeţi în lucrarea mea, principala trăsătură este pe partea din stânga sus a stocului, de aceea vom adăuga un gradient (de la negru la alb), unde în butonul din dreapta este negru şi în butonul din stânga este alb. Apoi, setaţi pe Soft Light şi păstraţi opacitatea la 100%.
Imagine
Pasul 17:
Lucrurile încep să arate cum trebuie, dar fundalul este încă plictisitor. Deoarece dorim să ne păstrăm concentrarea în prim plan, vom adăuga un fundal moale. De obicei, fac acest lucru prin luarea unui stoc mare şi estomparea lui, acele setări sunt la Soft Light. De această dată am să folosesc un stoc cu deşert care cred că l-am luat de pe dreamstime.com (ar trebui să găsiţi un stoc bun pe sxc.hu). Aşezaţi-l.
Imagine
Pasul 18:
Acum, mergeţi la Filter > Blur > Gaussian Blur şi setaţi Radius la 65. Setaţi acest layer pe Soft Light (opacitatea la 100%), acum dublaţi acest layer şi setaţi opacitatea la 15%.
Imagine
Pasul 19:
Acum vom adăuga mai multe efecte, în acest moment tot ce avem sunt cercurile plate care sunt un pic plictisitoare. Am creat câteva cercuri speciale cu gradientul, pe care le voi plasa aleator în opera de artă. Cel mai bine este să experimentezi crearea cercurilor, deoarece depinde cum se aseamănă cel mai bine cu opera de artă.
Notă: Am pus un fundal gri în spatele efectelor în acest screenshot, de aceea sunt toate vizibile. Fundalul nu este în acelaşi layer deoarece altfel nu puteam să le mut şi să le dublez.
Imagine
Pasul 20:
Unele părţi încă sunt plate. Acum vom adăuga nişte lumini, dar şi umbre în părţile mai întunecate. O modalitate simplă este peria moale, (brush) într-un nou layer setat pe Soft Light. Am făcut acest lucru cu un brush moale de 550px (negru şi alb), pe care l-am setat pe Soft Light şi opacitatea la 50%.
Imagine
Pasul 21:
După aceea, vom adaugă nişte mici detalii. Am făcut acest lucru cu un brush moale şi brush dur cu un diametru mic. Setaţi Scatter şi Spacing mare şi periaţi (brush) în zone aleatorii. Faceţi acest lucru cu culori diferite, dar cu moduri variabile cum ar fi ecran, Overlay şi Soft Light.
Imagine
Pasul 22:
Ne apropiem de sfârşit, am scos Pen Tool şi cu un brush moale mare am creat nişte cercuri lângă nişte locuri ca şi în modelul principal. De asemenea, am adăugat nişte efecte subtile. Verificaţi screenshot-ul de jos ca să înţelegeţi la ce m-am referit (asiguraţi-vă că este setat pe simularea de presiune).
Imagine
Pasul 23:
Duceţi-vă la Filter > Blur > Gaussian Blur. Ştergeţi toate zonele pe care nu le doriţi, să fie blurate pentru a îmbunătăţi punctul focal.
Imagine
Imagine
Pasul 24:
Aproape am terminat. Am aplicat imaginea mea într-un nou layer şi l-am ascuţit. După aceea, m-am jucat puţin cu culorile/strălucirea şi contrastul/hue şi saturația. Acesta este rezultatul final.
Imagine
Imaginea finală
Am schimbat imaginea pe orizontală deoarece aşa arată mai bine şi după aceea mi-am adăugat logo-ul.
Imagine
Imagine
Încuiat

Înapoi la “Tutoriale 2D & 3D”