[Tutorial PhotoShop]Efect Text Explozie

#1
Nume Tutorial:Efect Text Explozie
Descriere:Explodeaza-ti textul cu un background de foc.
Autor:AnDr3yy
Download:-
Sursa (Link-ul oficial):Startut.ro
Propria parere:Folositor.
Tutorialul:
Imagine
Pasul 1:
Incepe o noua imagine si adauga-ti textul, presupunand un text de culkoare alba si un background negru. Centreaza-ti textul si asigura-te ca ai o margine decenta in jurul lui.
Imagine
Pasul 2:
Adauga rapid un efect noise folosind filtrul Mezzotint. Filter>Pixelate>Mezzotint. Aplica acest filtru de 2-5 ori, depinde cat de subtiat vrei sa fie textul tau.
Pasul 3:
Sa adaugam niste adancime acuma prin perforarea textului folosit. Filter>Distort>Pinch. Am setat Amount la -50 pentru a aduce textul in afara. Distorsionarea depinde de ratia aspectul imagini tale (ratia dintre inaltime si latime).
Pasul 4:
Duplica acest layer de 4 ori. Ascunde in top 2 exemplare si continua lucrul pe butonul cu cele mai multe layere. Mi-am numit numele layerele back1, back2, text si lightthrough pentru a ma juta in pasi urmatori.
Pasul 5:
Aplica blur-ul motion (Filter -> Blur -> Motion Blur…) la cele doua layere de jos (back 1 si back2). Unul la 45 si celalat la -45, fiecare cu taria la 100. Imbina cele 4 layere. Ar trebuie semene cu asta:
Imagine
Pasul 6:
Acuma aplica Gaussian Blur la aproximativ 3, dupa aceea Filter>Stylize>Find Edges. Marimile gasite va sublinia zona centrala, subliniind, în esenţa, centrul de explozie.
Pasul 7:
Acuma vom utiliza un layer de ajustare niveluri (Layer>New Adjustment Layer>Levels) pentru a scoate forma de baza si culoarea exploziei. Pune acest layer deasupra tuturor.
Vom ajusta mai multe canale, inclusiv canalul global RGB. Acest canal este foarte elementar acuma, poate doriti sa va intorceti si sa schimbati la sfarsit.
In primul rand sa adapteze la mijlocul canalului RGB de intrare astfel incat nivelul acesteia sa incline spre dreapta.
Imagine
Pasul 8:
Acuma dezvaluie layerul cu text. Inverseaza-l si seteaza-i modul pe Multiply.
Este dupa tine, mai poti aplica un usor Radial Blur, aproximativ 10, la layerul cu text pentru a scoate in evidenta miscarea exploziei in text.
Pasul 9:
Dezvaluie layerul lightthrough. Inverseaza-l si seteaza-i modul pe Screen.
Pasul 10:
Cu layerul lightthrough selectat, aplica-i un Radial Blur cu tarie ful. Filter>Blur>Radial Blur. Modul zoom la 100, calitate mai buna. Repeta Radial Blur de 2-5 ori. Duplica layerul ca sa se pronunţe in continuare lumina prin gaurile de efectul de explozie a textul.
Si uite, il aveti, versiunea finala este usor trunchiata. Poate ai vrea sa mai blurezi layerul un pic, desi imi place raze ascutite in acest caz.
Imagine
Încuiat

Înapoi la “Tutoriale 2D & 3D”

Cine este conectat

Utilizatori răsfoind acest forum: Bing [Bot] și 1 vizitator