Descriere:Cand creezi o forma, se adauga si un vector masca si din acea cauza nu poti sa lucrezi pe acea forma.
Ca sa poti sa lucrezi pe ea (orice doresti tu) trebuie sa o trasformi, altfel nu te lasa.
Nota: Poti sa trasformi si un text.
Autor:AnDr3yy
Download:-
Sursa (Link-ul oficial):Startut.ro
Propria parere:Folositor.
Tutorialul:
Aceasta trasformate consta in scoaterea vectorului masca de la forma si trasformand forma intr-un layer cu background trasparent.
Pasul 1:
Am creat un document nou cu dimensiunile 300×300 cu background negru. Am adaugat un cerc de culoare alba folosind Ellipse Tool (U).

Momentan nu puteti sa lucrati pe ea deoarece are acel vector masca inclus.
Pasul 2:
Ca sa scoateti vectorul masca trebuie sa intrati pe orice unealta (Brush Tool (B), Magnetic Lasso Tool (L), Eraser Tool(E), Blur Tool (R), etc), incercati sa nu intrati pe Move Tool, Slience Tool, etc, adica pe cele care creezi ceva, intri doar pe cele cu care poti sa modifici forma (eu am folosit Brush Tool pentru a o trasforma).
Dupa ce ati intrat pe o unealta apasati un click pe forma si o sa va intrebe: This shape layer must be rasterized before proceeding. It will no longer have a verctor mask. Rasterize the shape ? (Aceasta forma trebuie sa fie trasformata inainte de procedura. Nu va mai avea vectorul masca. Vrei sa trasformi forma ? – tradus in romana)
Dupa ce ai apasat OK layerul o sa arate asa: