[Tutorial Photoshop]Două tutoriale pentru logo-uri

Nume Tutorial:Două tutoriale pentru logo-uri
Descriere:În acest tutorial am să-ţi arat cum să realizezi două logo-uri create de către Lobby. Sunt două logo-uri foarte simplu de realizat, câteva texte şi câteva forme create cu Pen Tool, aşa că m-am gândit să vă prezint în acelaşi tutorial două logo-uri.

Să începem cu primul logo, aceasta este imaginea finală:
Imagine
Autor:AnDr3yy
Download:-
Sursa (Link-ul oficial):Startut.ro
Propria parere:Nu l-am incercat.
Tutorialul:
Este un logo foarte simplu de realizat, două forme şi trei texte. Foarte important este să lucrăm vectorial, astfel încât să-i putem schimba dimensiunea păstrând calitatea.

Dimensiunea documentului folosită de către Lobby este una mică, dar el a lucrat vectorial, dacă tu nu vei lucra vectorial, atunci adaugă o dimensiune mult mai mare a documentului.

În acest pas vom începe să creem formele, pentru început vom creea partea mai simplă a formei. Foloseşte Pen Tool pentru a crea următoarea formă cu culoarea #f7901e.
Imagine
Acum foloseşte Pen Tool pentru a crea următoarea formă cu culoarea #889cb2. Acest filament care l-am făcut acum îl poţi crea prin mai multe metode. Astfel încât să rămână vectorial, crează linia cu Pen Tool (setat pe Paths), clic dreapta pe cale şi slectează Stroke Path. Din meniul drop-down alege Brush (înainte să adăugăm Stroke-ul, schimbă dimensiunea brush-ului la 1-2-3 pixeli), şi bifează opţiunea Simulate Pressure pentru ca capetele liniei să nu fie dure, ceva asemănător cum e la noi.

Sau o poţi realiza tot cu Pen Tool, dar fără opţiunea Simulate Pressure, şi după aceea să foloseşti un layer mască pentru a şterge în capetele liniei astfel încât să fie fine, nu dure.

Deoarece compania pentru care este făcut logo-ul este o companie electrică, forma noastră are forma unui bec.
Imagine
Pe final vom adăuga textul. E bine să foloseşti maxim două culori într-un logo, noi deja am folosit două, aşa că putem să ne jucăm cu culorile folosite la formă şi la text.

Pentru texte foloseşte fontul Sylfaen. Pentru text-ul E.OFF foloseşte dimensiunea de 38 pt şi culoarea #f7901e. Perntru textul LIMITED foloseşte dimensiunea de 30 pt şi culoarea #8a8c8f, iar pentru textul COMPANIE ELECTRICA foloseşte dimensiunea de 17 pt şi culoarea #8a8c8f.

După cum poţi vedea în imaginea de mai jos, înălţimea textelor (la un loc), nu depăşeşte înălţimea formei, aşa că încercă să nu depăşeşti nici tu şi poţi folosi culorile formei şi la text, în aşa fel îţi va ieşi un logo ok.
Imagine
Să începem şi cu al doilea logo, aceasta este imaginea finală:
Imagine
La fel şi pentru acest logo, vom folosi doar două culori care le vom combina şi la formă, dar şi la text.

Foloseşte din nou Pen Tool pentru a crea prima formă cu culoarea #fc9d33.
Imagine
Acum foloseşte din nou Pen Tool cu culoarea #726f6e pentru completarea formei.
Imagine
Momentan forma arată mult prea banal, aşa că îi vom adăuga o umbră. Nu o vom crea cu Drop Shadow, ci cu copi de altă culoare ale formelor. Pentru început crează o copia a formei care are forma de L (prima creată). Mută copia sub layer-ul principal în paleta Layers şi mută conţinutul layer-ului un pixel sau doi la stânga şi în jos, adică, apasă săgeata stânga o dată sau de două ori şi săgeata jos o dată sau de două ori. După aceea schimbă culoarea formei în #e6e6e5.
Imagine
Acum vom face acelaşi lucru şi pentru forma care arată ca un J (a doua creată). Mută conţinutul copiei tot în stânga şi jos şi culoarea folosită este #e9e9e9.
Imagine
Pe final vom adăuga textul. Pentru textul DESIGN foloseşte fontul Times New Roman cu o dimensiune de 48 pt şi culoarea #fc9d33. Iar pentru textul SOLUTII PENTRU SITE-UL TAU foloseşte acelaşi font cu dimensiunea de 15 pt şi culoarea #726f6e.
Imagine
Acestea sunt două logo-uri foarte simplu de realizat, la fel trebuie să fie şi logo-uri create de tine, simple, nu le complica. În acest tutorial am încercat să îţi prezint câteva metode prin care poţi realiza un logo, ce unelte să foloseşti şi cum să foloseşti culorile. Sper că ai reuşit să înveţi câte ceva din el.
Imagine
Încuiat

Înapoi la “Tutoriale 2D & 3D”