[Tutorial PhotoShop] Retuşare şi colorare de bază.

#1
Nume Tutorial:Retuşare şi colorare de bază.
Descriere:În acest tutorial am să vă arăt cum să creaţi un retuş de bază, schimbarea contrastului culorilor imaginii şi colorarea unor părţi ale imaginii.
Autor:Anja editat de Azael
Download:-
Sursa (Link-ul oficial):startut.ro
Propria parere: M-a ajutat nespus de mult.
Tutorialul:
Imagine
Pasul 1:

Vom folosi această imagine cu Naomi Watts:
Imagine
Dublează layerul şi după aceea du-te la Filter -> Noise -> Median şi introdu o valoare de 3 pixeli.

După aceea, du-te la Filter – >Blur -> Gaussian Blur si intodu 5 pixeli.
Pasul2:

Adaugă un layer mască (prin apăsarea celui de-al 3-lea buton de pe partea inferioară din Layers Palette). La layer tu trebuie doar să-l înceţoşezi (blur) şi să-l umpli cu negru. După aceea alege un brush moale cu o dimensiune medie şi începe să pictezi cu alb layerul mască. Asigură-te că eviţi orice linie de pe faţă; foloseşte-l doar în zonele cu piele pentru a obţine un bun efect profesional. Modifică dimensiunea brush-ului şi opacitatea, în funcţie de zone. Evită să înceţoşezi (blur) ochii, buzele sau părul.

După ce ai terminat acest pas, ar trebuie să obţii ceva de genul acesta:
Imagine
Pasul 3:

Adaugă un layer ajustat Curves cu aceste setări:
Imagine
Pasul 4:

Adaugă un layer ajustat Selective Color cu urmatoarele setări şi după aceea umple layer-ul mască cu negru.
Reds: -55 0 0 0
Neutrals: -20 +15 –40 +5

Acum pictează cu alb peste buze şi după aceea îţi vei da seama că schimbă culoarea într-un roz luminos. Asigură-te că urmezi marginile buzelor în mod corespunzator.

Pasul 5:

Adaugă un alt layer ajustat Selective Color cu următoarele setări:

Yellows: -100 0 0 0
Whites: 0 0 0 –25
Neutrals: +20 –10 –50 +8

Umple layer-ul mască în negru şi pictează cu atenţie cu alb peste ochi.

Pasul 6:

Du-te la Layer -> Flatten Image, după aceea la Filter -> Sharpen -> Smart Sharpen şi foloseste următoarele setări:
Imagine
În cele din urmă, du-te la Image -> Canvas Size şi alege negru drept culoare, alege 40 de pixeli la Width și Height pentru a adăuga un border.

Rezultatul final:
Imagine
Imagine
Încuiat

Înapoi la “Tutoriale 2D & 3D”

Cine este conectat

Utilizatori răsfoind acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori