Sa vad cat va duce capul .

De ce credeti ca imperiile nu au tinut la nesfarsit? roman, hun, macedonian.
Enumerati cateva motive generale, sau speciale daca credeti ca puteti.

GENERALE: sa fie un motiv pentru destramarea imperiilor in general.
Special: la fiecare in parte, motive specifice.
Ultima oară modificat Sâm Oct 15, 2016 6:29 pm de către AlexManelistu €, modificat 1 dată în total.
Cine sunt eu? (toate forumurile de aici nu mai exista)
  • Fondator pe o veche comunitate din 2009 cu numele de fastzone
  • Mod global pe mindfreak, a doua cea mai mare comunitate de suport phpbb din romania ( a fost)
  • Moderator pe vechiul cs gothic
  • Fondator pe alte comunitati.
  • Am incheiat aici tot parcursul meu, asa ca cei care stiti Alecs_in_Actiune sau PlaY4FuN asta sunt eu.
Si in prezent incerc sa fiu lifer si sa mai intru din când in când pe europacs :D

Re: Sa vad cat va duce capul .

Pai din punctul meu de vedere Roma a fost cel mai puternic imperiu,dar prea multa putere strica.
Au vrut sa cucereasca tot si uite unde s-a ajuns.Au avut cea mai bun strategie militara si din punct de vedere era bine aranjata ca Imperiu.
Huni si ei au fost o mare putere dar dupa parerea mea nu aveam arme (moderne daca pot spune asa).Erau in urma cu tehnologia din acea vreme :)).Si nu prea bine organizati se bazau mai mult pe forta.
Macedonieni sincer nu stiu prea multe despre ei :)).La fel ca Roma au vrut ca totul sa fie al lor fara sa se gandeasca ca atata putere vine si cu multe probleme.

In concluzie toate Imperiile Roma,Hun si Macedonian s-au destramat fiindca doreau sa au cata mai multa putere si pana la urma puterea e nimicit :))).

Stiam mai mult da nu prea eram atent la orele de Istorie =)).

E destul de ok ce ai zis cu puterea. :)
Stiti de ce istoria se repeta? de ce se zice in manuale ca istoria se repeta , v ati intrebat :? pentru ca noi, in ziua de azi repetam, actiunile lor, suntem condusi de putere, actionam dupa principii (când zic asta ma refer ca dupa interes), ne punem frati si surori pe functii, cum faceau si la roma. si de asta se repeta, numai ca nu va dati voi seama. un om ce stie istoria in profunzime , poate sa invete din greseli si sa nu faca ce au facut altii.

Mai astept sa vad daca mai raspunde cineva, daca nu dati closed.

Putem reduce totul la o sinteza: s au destramat pentru ca nu mai aveau principii morale.
Ultima oară modificat Sâm Oct 15, 2016 6:51 pm de către AlexManelistu €, modificat de 3 ori în total.
  • Mod global pe mindfreak, a doua cea mai mare comunitate de suport phpbb din romania ( a fost)
  • Am incheiat aici tot parcursul meu, asa ca cei care stiti Alecs_in_Actiune sau PlaY4FuN asta sunt eu.
Si in prezent incerc sa fiu lifer si sa mai intru din când in când pe europacs :D

Ai foarte mare dreptate,noi nu am invatat nimic din Istorie si tot asa vom ajunge .
Noi sunte-m condusi de alti macar Romani au cucerit ceva da noi =)).
Sper ca se va inbunatati ceva in lumea asta daca nu o sa ajungem ca Roma :). Un mare Imperiu care acum nu mai e.

Degeaba un om stie Istoria in profunzime daca nu o stiu toti :).

Noi am fost niste oameni ce ne am aliat ba cu germanii, ba cu ungarii,ba cu rusii ba cu nu mai stiu cine. acum ne aliaram cu americanii. am fost cei mai amarati desi profesorii nostri de istorie afirma ca am fost tari, nu e asa. asta e pur si simplu o influenta comunista din ce cred eu. au facut o propaganda falsa a istoriei si asa avem perceptia ca noi am fost cei mai tari.
luati exemplu germanii, erau cunoscuti inca de atunci pentru disciplina lor. vizigotii si ostrogotii mai precis. noi pentru ce am fost cunoscuti:
î
stiti ce ma mira pe mine? asa amarati cum am fost, inca am reusit sa ne unim prin a i cuza, ceea ce ma mira. spre sfarsitul istoriei am avut conducatori cat de cat capabili.

Puteti inchide

Nehh noi pentru alte tari sunte-m considerati sclavi din cauza ca ne aliam cu o tara dupa ii tradam.
Nu e de mirare ca Germani ne poarta pica si acum dupa ce i-am tradat.Vai de capul tari asteia daca avea macar un conducator care era putin cu capul pe umeri acum poate se schimba ceva si nu eram obligati sa face-m tot ce spun alti.
Eu inca sunt increzator ca poate se mai schimba ceva si nu ajungem de rasul altor tari :).

cer topic inchis.
Încuiat

Înapoi la “Discutii”