[Tutorial PHP] Afisarea mesajelor in PHP

#1
Nume Tutorial: Afisarea mesajelor in PHP
Descriere: Afisarea mesajelor in PHP
Download:
Autor: Anonim
Sursa (Link-ul oficial):
tutorialeonline
Propria parere: Folositor.
Tutorialul:

Limbajul PHP oferă mai multe variante de a trimite la browser mesaje şi şiruri de caractere sau chiar cod HTML. Cea mai folosită funcţie este echo(). Sintaxa corectă este:

<?php

echo("sir de caractere");

?>

Instrucţiunea de mai sus va afişa în browser mesajul introdus între ghilimele. Funcţia echo, la fel ca şi print, nu este chiar o funcţie, ci mai degrabă un constructor al limbajului şi nu este nevoie să folosiţi parantezele ca pentru o funcţie. De fapt, dacă doriţi să trimiteţi mai mulţi parametri către echo, nu trebuie să includeţi aceşti parametri între paranteze. Există chiar şi o variantă mai scurtă a lui echo, dar aceasta funcţionează doar dacă este setat în configuraţia php.ini directiva short_open_tag pe ON. Sintaxa pentru varianta scurtă este:

<?=$foo?>

În cazul de mai sus, imediat după deschiderea tagului php se va afişa valoarea variabilei $foo. Nu recomand această abordare, deoarece nu toate serverele au setată în configuraţia lor short_open_tag pe ON şi nu va funcţiona.
O funcţie asemănătoare cu echo este print. La fel ca şi echo, nici aceasta nu este chiar o funcţie ci un constructor al limbajului, şi nu trebuie să utilizaţi parantezele. Textul ce urmează a fi afişat trebuie introdus între ghilimele simple sau duble, rezultatul fiind uşor diferit. Folosind ghilimelele duble, orice variabilă din cadrul stringului este parsată. Astfel, dacă am avea de exemplu:

<?php

$x = 1;

$rezultat = $x*1;

print "Rezultatul inmultirii lui $x cu 1 este $rezultat";

?>

afişează în browser:

Rezultatul inmultirii lui 1 cu 1 este 2

Dacă am folosi ghilimelele simple (print '...'), variabilele $x şi $rezultat nu ar fi fost parsate şi output-ul ar fi fost:

Rezultatul inmultirii lui $x cu 1 este $rezultat

Putem afişa variabilele şi dacă folosim ghilimelele simple, "rupând" stringul şi intercalându-l cu variabile, în forma următoare, folosind operatorul "."(punct) de concaternare a stringurilor (şirurilor):

<?php

print 'Rezultatul inmultirii lui '.$x.' cu 1 este '.$rezultat;

?>

Pentru a afişa caracterele speciale folosite de PHP (ghilimelele simple ', ghilimelele duble ", backslash-ul \, semnul $) trebuie să le precedaţi cu semnul \, astfel:

<?php

echo "Semnul dolar \$, back-slash \\";

?>

Ghilimelele trebuie precedate de semnul \ doar dacă sunt de acelaşi tip cu cele care încadrează string-ul. În plus, într-un string puteţi folosi celelalte ghilimele normal. Dacă doriţi să afişaţi doar valoarea unei variabile, puteţi să nu o încadraţi între ghilimele. Exemplu:

<?php

echo $x;

?>

Înapoi la “Tutoriale PHP”

Cine este conectat

Utilizatori răsfoind acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori