[Review]God of War 3

#1
Al nostru permanent nervos si favorit spartan, Kratos, s-a intors si se indreapta catre ultima batalie impotriva zeilor de pe Olimp. Chiar daca God of War 3 ii ultimul capitol al unei trilogii si in acelasi timp prima parte care apare pentru Playstation3, toti fanii asteapta un final bombastic de neuitat.

Inainte sa ne aruncam pe partea 3, haideti mai intai sa privim la intamplarile din capitolul 1 si 2:
- Povestea incepe cu Kratos, un simplu spartan muritor, care lucreaza de 10 ani pentru zeul razboiului Ares, numai ca acest zeu, rau de felul lui, s-a gandit sa se joace umpic cu puterile sale ca sa-l forteze pe Kratos sa-si omoare propria sa familie.Dupa ce observa Kratos ce lucru groaznic i-a facut Ares, vrea neaparat sa se razbune pe el. Dar spartanul nostru nu va reusi sa-l doboare singur pentru ca ii doar un simplu muritor, asa ca apeleaza la zeitatea Atena, dar aceasta ii cere in schimb sa ii salveze mai intai orasul Atena care ii atacat de catre Ares, asa ca singura solutie pentru Kratos ii cutia pandorei care se afla pe spatele lui Kronos, un titan ce se plimba linistit intr-un desert. Pana la urma el reuseste sa ajunga la cutia pandorei, si in momentul in care vrea sa o foloseasca este omorat de catre Ares si ajunge in Underworld (lumea de jos) la zeul Hades. Dupa ceva timp, Kratos reuseste sa scape de acolo, foloseste apoi cutia pandorei, il omoara pe Ares, si prin aceasta fapta (si asta-i foarte interesant) devine el noul zeu al razboiului. In partea 2, zeii vor sa scape de Kratos care a devenit zeu si care inca a ramas nervos. Asa ca dupa numeroase raiduri facute de Kratos in grecia, vine in sfarsit capul Olimpului, Zeus, care ii fura toate puterile, ii infinge o sabie in piept si il trimite inapoi la Hades de unde era clar ca va scapa. Deci, el a scapat din Underworld, nu mai are puteri de zeu si se aliaza cu titanii, care la fel au pierdut o lupta impotriva zeilor si cauta razbunare.
Si cam asa se termina partea 2, prin urcarea titanilor pe Olimp, impreuna cu Kratos si de aici urmeaza God of War 3.

Dupa ce v-ati lamurit despre story, vine urmatoarea intrebare: "Cum se joaca noul God of War?"
- Sistemul de lupta a ramas aproape neschimbat, la inceput va invartiti cu sabiile lui Atena, iar pe parcursul jocului mai primiti si alte arme cum ar fi ghearele lui Hades sau biciul lui Nemesis. Schimbul dintre toate aceste armamente se petrece foarte rapid astfel ai posibilitatea ca in timpul unui combo sa folosesti mai multe din ele. Jocul mai include si arme secundare (arcul lui Apollo si ghetele lui Hermes) care iti deschid portile catre tactici noi de lupta.
- Atacurile adversare le poti bloca sau chiar contra-ataca la un timing bun, sau se poate si mai simplu, te dai la o parte prin apasarea unui buton. Schimbari serioase nu vei gasi, astfel cunoscatorii partilor anterioare se vor simtii ca acasa.
- Pentru a diversifica jocul de la atatea maceluri vei intalnii diferite pasaje de catarat, sarit si zburat care cer multa indemanare, pe langa toate astea sunt incluse si puzzle-uri supradimensionate care stralucesc de la atata ingeniozitate si nu se repeta deloc.

L-a inceput am fost sceptic daca God of War 3 va fi noul super joc al anului, cu asa putine imbunatatiri esentiale, deoarece din aceasta categorie de jocuri Hack n Slash fac parte si alte titluri care au o mecanica de joc mult mai avansata. La God of War nu conteaza asa de mult "ce" ci conteaza "cum" , fie ca este vorba de modul de a povesti, echilibrul dintre toate elementele de joc sau inscenarea caracterelor cu lumea inconjuratoare, toate se misca la nivel superior, iar deasupra tuturor mai are si o finala de proportii mega-epice pe care nu am mai intalnit in nici un film sau joc.Respect!

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Autor: B.yoni

Parere personala: Pfoaiiii deci acest joc m-a lasat fara cuvinte de la inceputul promitator pana la un sfarsit neasteptat....Este un joc atat de epic minunat si cu foarte multe story-uri incat te lasa cu gura cascata.Eu detin acest joc pe Ps3 si ma declar mai presus de multumit ca pot juca acest joc.Are un fir al dramei foarte complex si dezvoltat care contine multe detalii neasteptate.Toata seria de god of war este una dintre cele mai favorite jocuri ale mele.Pentru cei nestiutori la sfarsit Kratos il Ucide pe tatal sau Zeus dupa care din cauza ca se saturase sa tot omoare persoane nevinovate s-a sinucis doar ca sa iasa din randul Zeilor chiar daca putea sa fie mai presus de un zeu.
Adi. « Lun Noi 16, 2015 4:40 pm » El este fondatorul !
Adi. « Lun Noi 16, 2015 4:40 pm » Redfucker e seful nostru !
Imagine
Imagine
Imagine

Înapoi la “Reviews Jocuri”

Cine este conectat

Utilizatori răsfoind acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori